Run the world

Potaknuta hrvatskim filmskim proizvodom, želim reći: prepoznajte priliku! Čovjek je misaono, društveno, duhovno i prirodno biće. Upravo zbog toga čovjek radi ono što ga pokreće.

Na samom početku našeg djetinjstva, okruženi smo ljudima. To su naši roditelji, braća i sestre, njihovi prijatelji… Odrastanjem učimo o emocijama, prepoznajemo ih, te ih iskazujemo drugima. U društvu otkrivamo svoje mogućnosti, a ujedno i spoznajemo rješenja za probleme.

Lavica, kakva jesam, glasna u svakom pogledu i spremna na pokret – nisam dugo čekala. Od dječjih igara u kojima sam uvijek bila glavna za vratolomije, do festivala gdje sam bila predvodnik svih nedaća. O svemu vam mogu posvjedočiti moji roditelji, sestre i brat! Znate onu – dijete želi sve.

Zahvalna sam na svojoj radoznalosti jer da nije bilo nje ne bi naučila prepoznati svoju priliku u medijima. Srećom, putem do svoje 23. nisam imala prilike prepoznati na sebi slomljenu kost. No imala sam priliku upoznati drage ljude koji su mi pomogli u životu na razne načine. Neki su bili u mom životu kraće, drugi duže, a tu su i oni aktualni.

Od svake sam osobe koja je prošla kroz moj život naučila nešto. Neki su se trudili i učili me o pravilnom čupanju obrva, šminkanju i cijelom postanku ‘kako biti žena’. Vjerujte, bilo je naporno – i za mene, a i one koji su me učili. Vježbom, uspjeli smo to zajedno svladati.

Od drugih sam učila koliko pozitivan stav i iskren osmijeh utječe na ljude koje susrećemo na dnevnoj bazi.

Poznata po svojoj tvrdoglavosti, nije mi bilo nepoznato ‘pasti na guzicu’. Naravno, to me nije spriječavalo da pokušam ponovno.

img_7325

No svodi se na činjenicu: vrijeme u kojem živimo ne trpi isprike i negativan stav jer će vas to jako brzo ‘pojesti’. Pobjednik ste već kada naučite birati vaše bitke i prihvatite izazove koju su pred vama. Kao što sam ja danas prihvatila mačje skokove na baletu.

Kao što sam bila umorna nakon svake prepoznate i zgrabljene prilike, bila sam i sretna što sam je zgrabila i dopustila si da uživam u njoj!

Ako ne uživate u onome što radite, možda to nije vaš pravi put. Ne brinite, još mnogo vrata čeka da pokucate baš na njih!

Ostanite mi dobro,

vaša Novinarka na pauzi!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s